O NAS

SPACEFRUITS為先進品牌,提供以符合環保的冷凍乾燥 (freeze-dried ) 技術所生產的有機蔬果作物。

Zajmujemy się liofilizacją produktów spożywczych. Zakład produkcyjny zlokalizowany niedaleko Lublina w miejscowości Jastków

Nowy zakład, nowoczesne zaplecze technologiczne, wysoki poziom organizacji pracy i profesjonalny zespół. Wdrożone procedury i standardy, dokładna selekcja na każdym etapie w procesie wytwarzania pozwala nam na zapewnienie najwyższej jakości oferowanych produktów.

冷凍乾燥產品質輕、營養豐富,富含多種維生素和礦物鹽,保留與原始原料相近的味道、香氣、顏色和形狀,其特點為保質期長、微生物穩定性好。

我們提供的冷凍乾燥產品:

  • 水果、蔬菜、蘑菇、香草、芽菜
  • 包巧克力的冷凍乾燥水果
  • 均質粉末或混合粉末
  • 乳製品、添加水果、蜂蜜、香草的乳製品
  • 以果肉(果泥) 製成的產品
  • Prozdrowotne przekąski na bazie owoców / warzyw liofilizowanych
  • 包巧克力的冷凍水果

O Liofilizacji

Liofilizacja to proces suszenia przez zamrażanie

w wysokiej próżni, w którym zamrożona woda w materiale suszonym (np. mrożonki owoców, warzyw, nabiał, soki, preparaty i t.p.) przechodzi bezpośrednio z fazy stałej w fazę gazową z pominięciem fazy ciekłej. Proces prowadzi się w wysokiej próżni gdzie materiał ogrzewa się w określonym tempie i temperaturze dbając aby lód nie topił się tylko sublimował.

Takie parametry suszenia sprawiają, że susz wykonany tą metodą ma unikalne właściwości w porównaniu z suszem wykonanym innymi metodami. W warunkach technologicznych procesu zminimalizowane jest ryzyko wystąpienia reakcji niepożądanych tj. utlenianie czy wywołanych przez aktywność drobnoustrojów.

Wysuszone produkty zachowują: naturalny smak, aromat, wygląd i kolor oraz pełną wartość odżywczą. Dobrze zachowany kształt i struktura komórkowa umożliwiają ponowne szybkie uwodnienie produktu.

Liofilizacja uznawana jest za jedną z najlepszych metod utrwalania żywności. Liofilizowane produkty są lekkie, pożywne, bogate w szereg witamin i soli mineralnych, zachowują smak, aromat, barwę i kształt zbliżone do surowca wyjściowego. Co więcej charakteryzują się stosunkowo długim okresem przydatności oraz stabilnością mikrobiologiczną. Jedyną wadą tego sposobu suszenia jest jego cena.


zh_TW