

O NAS
SPACEFURTS는 동결 건조 방법을 사용하여 일반 및 유기농 작물의 과일, 채소를 친환경적으로 건조할 수 있는 기술을 제공하는 현대적브랜드입니다.
Zajmujemy się liofilizacją produktów spożywczych. Zakład produkcyjny zlokalizowany niedaleko Lublina w miejscowości Jastków
Nowy zakład, nowoczesne zaplecze technologiczne, wysoki poziom organizacji pracy i profesjonalny zespół. Wdrożone procedury i standardy, dokładna selekcja na każdym etapie w procesie wytwarzania pozwala nam na zapewnienie najwyższej jakości oferowanych produktów.
냉동 건조된 제품은 가볍고 영양가가 높으며 많은 비타민, 미네랄이 풍부하며 맛, 향, 색상 및 모양이 기존 원료와 유사합니다. 해당 과정을 거친 식품들은 긴 유통기한과 미생물에 안정적인 특징을 갖습니다.
동결 건조된 다음의 식품을 생산합니다.:
- 과일, 야채, 버섯, 허브, 새싹
- 냉동 건조된 과일이 함유된 초콜릿
- 고형 분말 또는 혼합 분말
- 유제품 또는 과일, 꿀, 허브를 첨가한 유제품
- 펄프(퓨레)로 제조되는 제품:과자, 칩, 슬라이스, 큐브, 바
- Prozdrowotne przekąski na bazie owoców / warzyw liofilizowanych
- 초콜릿에 얼린 과일
O Liofilizacji
Liofilizacja to proces suszenia przez zamrażanie
w wysokiej próżni, w którym zamrożona woda w materiale suszonym (np. mrożonki owoców, warzyw, nabiał, soki, preparaty i t.p.) przechodzi bezpośrednio z fazy stałej w fazę gazową z pominięciem fazy ciekłej. Proces prowadzi się w wysokiej próżni gdzie materiał ogrzewa się w określonym tempie i temperaturze dbając aby lód nie topił się tylko sublimował.
Takie parametry suszenia sprawiają, że susz wykonany tą metodą ma unikalne właściwości w porównaniu z suszem wykonanym innymi metodami. W warunkach technologicznych procesu zminimalizowane jest ryzyko wystąpienia reakcji niepożądanych tj. utlenianie czy wywołanych przez aktywność drobnoustrojów.
Wysuszone produkty zachowują: naturalny smak, aromat, wygląd i kolor oraz pełną wartość odżywczą. Dobrze zachowany kształt i struktura komórkowa umożliwiają ponowne szybkie uwodnienie produktu.
Liofilizacja uznawana jest za jedną z najlepszych metod utrwalania żywności. Liofilizowane produkty są lekkie, pożywne, bogate w szereg witamin i soli mineralnych, zachowują smak, aromat, barwę i kształt zbliżone do surowca wyjściowego. Co więcej charakteryzują się stosunkowo długim okresem przydatności oraz stabilnością mikrobiologiczną. Jedyną wadą tego sposobu suszenia jest jego cena.

