

O NAS
SPACEFRUITSは通常の栽培方法だけでなく、エコ栽培で育てられた果物、野菜を、環境に優しい方法で凍結乾燥(フリーズドライ)させる技術を提供している先進的なブランドです。
Zajmujemy się liofilizacją produktów spożywczych. Zakład produkcyjny zlokalizowany niedaleko Lublina w miejscowości Jastków
Nowy zakład, nowoczesne zaplecze technologiczne, wysoki poziom organizacji pracy i profesjonalny zespół. Wdrożone procedury i standardy, dokładna selekcja na każdym etapie w procesie wytwarzania pozwala nam na zapewnienie najwyższej jakości oferowanych produktów.
フリーズドライ製品は栄養価が高く、多くのビタミンやミネラルが豊富で、元の材料と同様の味、香り、色、形状を維持することができます。 保存期間が長く、微生物学的に安定していることが特徴です。
以下の製品をフリーズドライにしてお届けします。
- 果物、野菜、キノコ、ハーブ、スプラウト
- フリーズドライフルーツ入のチョコレート
- 単一粉末または混合粉末
- 乳製品、果物、蜂蜜、ハーブを添加した乳製品
- パルプ (ピューレ) から成形されたパフスナック、 チップス、スライス、キューブ、バー状の製品
- Prozdrowotne przekąski na bazie owoców / warzyw liofilizowanych
- チョコレートの中でフリーズされた果物
O Liofilizacji
Liofilizacja to proces suszenia przez zamrażanie
w wysokiej próżni, w którym zamrożona woda w materiale suszonym (np. mrożonki owoców, warzyw, nabiał, soki, preparaty i t.p.) przechodzi bezpośrednio z fazy stałej w fazę gazową z pominięciem fazy ciekłej. Proces prowadzi się w wysokiej próżni gdzie materiał ogrzewa się w określonym tempie i temperaturze dbając aby lód nie topił się tylko sublimował.
Takie parametry suszenia sprawiają, że susz wykonany tą metodą ma unikalne właściwości w porównaniu z suszem wykonanym innymi metodami. W warunkach technologicznych procesu zminimalizowane jest ryzyko wystąpienia reakcji niepożądanych tj. utlenianie czy wywołanych przez aktywność drobnoustrojów.
Wysuszone produkty zachowują: naturalny smak, aromat, wygląd i kolor oraz pełną wartość odżywczą. Dobrze zachowany kształt i struktura komórkowa umożliwiają ponowne szybkie uwodnienie produktu.
Liofilizacja uznawana jest za jedną z najlepszych metod utrwalania żywności. Liofilizowane produkty są lekkie, pożywne, bogate w szereg witamin i soli mineralnych, zachowują smak, aromat, barwę i kształt zbliżone do surowca wyjściowego. Co więcej charakteryzują się stosunkowo długim okresem przydatności oraz stabilnością mikrobiologiczną. Jedyną wadą tego sposobu suszenia jest jego cena.

